Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
24. april 2015

Gradbeniada 2015

Naši dijaki najboljši na 17. državnem tekmovanju gradbenih šol – GRADBENIADA 2015

 V sredo, 22. aprila 2015, je na naši šoli  potekala 17. GRADBENIADA. V okviru srečanja se je odvijalo tekmovanje s področja stroke:

  • zidarji
  • pečarji – polagalci keramičnih oblog
  • gradbenih tehniki

in športna tekmovanja:

  • nogomet
  • košarka
  • namizni tenis.

Na tekmovanje se je prijavilo pet šol iz Slovenije in dve šoli iz sosednje Italije in Hrvaške: Srednja šola za gradbeništvo in varovanje okolja - ŠC CELJE, Srednja ekonomska, storitvena in gradbena šola - ŠC Kranj, Srednja gradbena, geodetska in ekonomska šola – LJUBLJANA, Srednja gradbena šola in gimnazija – MARIBOR, Srednja gradbena in lesarska šola - ŠC NOVO MESTO, DTTZG  Žiga Zois – TRST in Mješovita industrijsko – obrtnička škola – KARLOVAC. Tekmovalo, sodelovalo in družilo se je 173 dijakov in 31 mentorjev.

Tekmovanje je potekalo na področju stroke iz zidanja, polaganja keramičnih oblog in tehničnega risanja. Športna tekmovanja pa so bila v nogometu, košarki in namiznem tenisu.

V priprave za tekmovanje so tekmovalci in mentorji vložili veliko truda, prav tako organizatorji in sponzorji.

V vseh disciplinah so bili doseženi dobri rezultati, tako da vsem udeležencem čestitamo, še posebej dijakom in mentorjem naše šole, ki so bili v skupni razvrstitvi najboljši.

Ob uspešnem zaključku tekmovanj vedno radi ugotavljamo, da so dijaki v vseh disciplinah  pokazali veliko znanja, spretnosti, veščin in tekmovalnega duha. Dokazali so, da so se v času izobraževanja veliko naučili, da bodo svoje delo dobro opravljali in s tem največ pripomogli k popularizaciji in ohranitvi gradbenih poklicev.

Na tekmovanju je bilo vedro in sproščeno vzdušje. Poleg tega pa je bilo tekmovanje medijsko pokrito (Radio Krka, Dolenjskanews, RTV SLO, Lokalno.si, Vaš kanal).

 Veseli smo, da so tekmovanja potekala v športnem duhu in prijetnem druženju. Verjamemo, da bodo ostali v vseh sodelujočih prijetni  spomini.

Naslednje srečanje prihodnje leto bo v Celju. Bodočemu organizatorju želimo veliko uspehov pri organizaciji, udeležencem pa veliko sreče.

Organizacijski odbor

Fotografije